Migratie mailomgeving

nieuws migratie mailomgeving klant Nexu

Onlangs hebben wij bij een van onze klanten een e-mailmigratie uitgevoerd. Ze hadden de mailserver op locatie en in eigen beheer, ook wel Exchange on-premise genoemd. Doordat de omgeving gestaag bleef groeien, liepen ze echter tegen capaciteitsproblemen aan. De mailomgeving voor deze klant is uiterst belangrijk. Om het dan zelf te hosten en hoger beschikbaar te maken, zou voor hen een enorme investering in hardware en software gaan betekenen. 

Microsoft 365 (eerder bekend als Office 365)

Wij hebben daarop voorgesteld hun mailomgeving te migreren naar Microsoft 365. De mail in Microsoft 365 is namelijk al van vele hoge beschikbaarheidssystemen voorzien. Voor de daadwerkelijke migratie zat er veel werk in het uitzoeken van alle randvoorwaarden om te kunnen migreren. Denk bijvoorbeeld aan inventarisatie van de gebruikers, mailboxen, gedeelde mailboxen, rechten, DNS, hoeveelheid data etc..
Deze klant bezat al meerdere domeinen. Al deze domeinen hebben wij gemigreerd naar Office 365. Het aantal mailboxen betrof zo’n 20 stuks.
 

Wil je graag weten welke oplossing nu het beste is voor jouw bedrijf, een Exchange on-premise oplossing of hosting in de Cloud? Neem dan contact met ons op voor een eerlijk en vrijblijvend adviesgesprek.

 

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?