Antivirussoftware

Wees ransomware te slim af met SentinelOne

Nexu beschikt nu over SentinelOne Endpoint Protection. Het is een nieuwe generatie beveiligingssoftware dat normaal gesproken alleen grote ondernemingen, zoals banken en overheden, gebruiken. Wij mogen deze antivirussoftware echter ook aanbieden in kleinere omgevingen om zo een betere bescherming te bieden tegen bijvoorbeeld:

  • Cryptoware, virussen en malware
Vraag meer informatie aan
Antivirussoftware

Nieuwe generatie antivirussoftware – EDR

EDR (Endpoint Detection & Response) is een term voor de nieuwe manier van beveiligingssoftware. Het vervangt niet alleen de traditionele virusbescherming, het levert voor organisaties ook veel meer voordelen op. Het grootste verschil met de traditionele virusbescherming zit in de wijze van scannen en voorkomen dat virussen zich kunnen nestelen in het bedrijfsproces. Virusscanners houden een database bij waarin bekende viruskenmerken worden onderhouden. EDR antivirussoftware daarentegen herkent een ongebruikelijk patroon en neemt daar meteen maatregelen tegen. Het reageert dan ook proactief op vreemd gedrag in plaats van reactief.

Wat doet EDR precies?

1. Geeft bescherming

EDR beschermt jezelf en jouw organisatie tegen de nieuwste bedreigingen zonder te wachten op terugkerende scans of updates van de signature database. Dit betekent meer zekerheid over de veiligheid van jouw netwerkomgeving. EDR reageert vrijwel meteen op bedreigingen op de server / werkstation. Dat betekent dat het antivirus probleem al gelijk in het begin wordt gestopt.

2. Het detecteert

EDR heeft acht afzonderlijke instances (= gelijktijdige processen) voor betere prestaties. Het kan achterhalen wanneer de aanval is begonnen.

3. Het herstelt

EDR heeft een geautomatiseerd proces om een aanval te voorkomen of terug te draaien door niet aangetaste versies van het oorspronkelijke bestand.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden?

Diensten